Welkom bij sport- & schoencenter Foncé

Onze visie

Wij bieden een ruim aanbod tegen een eerlijke prijs. Zowel volwassenen als kinderen vinden hun gading in ons assortiment. Daarnaast bieden we goede service, expertise op maat. De hulp van onze medewerkers kan altijd vrijblijvend ingeroepen worden.

Foncé... Het prille begin

De familie Foncé richtte in de Langestraat te Aalst een eigen zaak op waar ze schoenen en pantoffels fabriceerden. Begin jaren ’80 kocht Dirk Foncé een fabrieksgebouw aan de Brusselsesteenweg. Al snel opende Dirk Foncé naast de fabriek een winkel waar hij schoenen en pantoffels verkocht.

Naast schoenen van eigen fabricaat, verkocht schoenenwinkel ‘Foncé’ ook verschillende andere kwalitatieve merken. Comfort- en medische schoenen waren ook terug te vinden in het aanbod.


Liefde voor sport

Al na een jaar besloot Dirk Foncé om zijn liefde voor sport ook te laten terugkeren in de winkel. Er werd eerst een ruim gamma in voetbalschoenen en -kleding gebracht. Als snel werd de collectie uitgebreid met basketbal. In de jaren ’90 voegde Koen Foncé, de zoon van Dirk, lopen en wandelen toe aan het aanbod.

Al 35 jaar ervaring

Intussen bestaat Foncé al bijna 35 jaar. We blijven een zo ruim mogelijk aanbod bieden, met oog op kwaliteit voor het hele gezin. Net zoals 30 jaar geleden, kan je bij ons nog steeds terecht voor comfort schoenen, schoenen voor medische doeleinden en sportschoenen. 

bijkomende troef is dat foncé de gepaste schoenen heeft voor zowel recreatieve sporters als atleten.

Foncé is de teamplayer voor uw favoriete sport.